Slaapstraat

Sinds 2018 wordt er door een aantal huisartsenpraktijken gewerkt met Slaapstraat. Binnenkort (najaar 2022) wordt er aan begin gemaakt aan de opschaling van Slaapstraat binnen Heuvelrug Gezond.

Wat is Slaapstraat
Slaapstraat is een zorgprogramma dat huisartsen faciliteert bij de aanpak van slaapproblemen. Deze methode begint met een geaccrediteerde training voor huisartsen, POH GGZ en doktersassistentes, waar meer geleerd wordt over slaap, slaapproblemen en de gevolgen hiervan. Hierna kan de huisarts tijdens een Slaap Meetweek een specifieke diagnose stellen en een passende interventie voorstellen. Door deze aanpak kan met de patiĆ«nt een behandelplan op maat gemaakt worden. Meer informatie is te vinden op de website van Slaapstraat. Heb je vragen neem dan contact op met Audry Kenter.

Factsheet Slaapstraat van Heuvelrug Gezond
1 op de 4 Nederlanders slaapt niet lekker. Dat kan leiden tot concentratieproblemen, depressie, angst en zelfs obesitas. In opdracht van De Hersenstichting maakten we het theaterdebat #slaap voor zorgprofessionals uit de 1e lijn om ervaring en kennis te delen. #Slaap is ook de kickstart van het zorgprogramma Slaapstraat.