Gebruikersgroep VIPLive

Ontwikkelingen VIPLive samenwerken

Het project wordt geleid door Carian van der Sman, Elma van der Weijden en Nicolien Rosier (support@heuvelruggezond.nl). De gebruikersgroep bestaat uit: Anne van den Bos (wijkverpleegkundige), Willemien Steengracht (huisarts), Harm Busstra (fysiotherapeut), Marieke de Boer (consulent Sociale Dorpsteams) en Nicolien Jongma (Manager Behandel Vakgroepen Quarijn). Suus Peeters (Consulent O&I/Digitalisering) is vanuit de regio-organisatie Unicum betrokken en ik ben er als wijkmanager bij betrokken.

Het voordeel van werken met VIPLive app (let erop dat je de nieuwste versie hebt, met het witte icoon), is dat je gemakkelijk een berichtje naar een andere zorgverleners kan sturen in een veilige omgeving, evt. met een foto. Het bericht kan gemakkelijk in het patiëntendossier van de huisarts (en later ook naar ander systemen) opgenomen worden.

De gebruikersgroep ziet veel voordelen in deze manier van communiceren, maar loopt ook tegen een aantal technische hik-ups aan. Het gaat over problemen met inloggen, terugkijken naar eerdere communicatie, snelheid berichtenverkeer, meldingen spontaan uit en zorgverleners in andere regio kunnen vinden. Om dat op te lossen hebben de gebruikersgroep en de regio-organisaties Unicum en HAGV contact gezocht met de ontwikkelaar.