Verslag eerstelijnslunch Doorn

De eerstelijnslunch op 23 februari in Doorn was in vakantietijd, daarom met iets mindere opkomst:  Fysiotherapeuten (4), wijkverpleegkundigen (3), huisartsen (2), 1 ergotherapeut 1 en ik.

Ook deze keer lag het zwaartepunt op kennismaken met elkaar om zo de samenwerking te verbeteren.

We bespraken dat als VIPLive communicatie geïnstalleerd is, dat een prettige manier is om informatie uit te wisselen. Maar dan moet een huisartsenpraktijk je eerst gekoppeld hebben. Dat is direct opgepakt en de aanwezigen zijn inmiddels door de praktijk Hart van Doorn in VIPLive toegevoegd. Zij krijgen via email een bericht om te activeren.
 Je kan met VIPLive communicatie werken op je computer, dan kan je meer dan vanuit de app. Die wel weer handig is voor korte berichten met elkaar delen.

Er ie een gebruikersgroep voor VIPLive communicatie, waarin o.a. wijkverpleegkundige Anne van den Bos van SantéPartners deelneemt. Je kan haar laten weten wat er verbeterd zou kunnen worden. Maar daarvoor kan je ook terecht bij de implementatie coördinator in de Utrechtse Heuvelrug, Nicolien Rosier: support@heuvelruggezond.nl.

De verschillende fysiotherapeuten hadden ieder hun specialismen. Zoals bijvoorbeeld geriatrie, artrose, neurologie, NAH. Dat kan ook op de sociale kaart www.Zorg4Heuvelrug.nl en het smoelenboek in het deel voor professionals, Corpio vermeld worden om zo de juiste patiënt op de juiste plaats te helpen. De wijkverpleegkundigen en ergotherapeut vinden elkaar op het helpen meer zelfredzaam te worden van cliënten. Helaas was er niemand van de sociale dorpsteams deze keer.

De volgende keer, op vrijdag 28 maart 12-13 uur ruimen we de helft van de tijd in voor casussen. Je kan dus de tijd die je anders besteed aan je lunch klaarmaken gebruiken om een casus voor te bereiden die je met een zorg-collega wilt bespreken. Tot dan!