Verslag eerstelijnslunch Doorn

Waarom

In Amerongen en Leersum zijn er vaste overleggen met huisartsen en POH’s, thuiszorg, dorpsteams en bijv. GGZ aanbieders: Hometeam. In Doorn is dat nu gestart onder de naam Eerstelijnslunch.

Wie

Huisartsen: Adri de Heij, Hermine ten Cate, Hanneke Schlamann, Saskia van Vugt, Esther van Osselen
Fysiotherapeuten: Koert Nederbragt, Naomie van Ede, Kim van Basten, Merijn Sturkenboom
Consulenten dorpsteam: Suze Voerman, Aline de Bruin
Wijkverpleegkundigen: Brigitte Claessen, Henneke Meijlis
Ergotherapeut: Sanne Bakker
POH GGZ: Jos Geijer
Wijkmanager: Linda Tolsma

Wat

In het kennismakingsrondje kwamen direct al verschillende gespreksonderwerpen naar voren. Elkaar (beter) leren kennen en gezichten herkennen maakt de samenwerking prettiger en makkelijker. Zo kunnen we onderzoeken waar de samenwerking versterkt kan worden bij psychogeriatrie, orthopedie, zorg voor kwetsbare ouderen, terminale zorg, neurorevalidatie NAH, bekkenbodem fysiotherapie, claudicatio, COPD, reablement, GGZ zorg, dubbelproblematiek,  OGGZ, WMO, jeugd en welzijn.


Digitale communicatie kan daarbij ook helpen. In de regio is gekozen voor het gebruik van VIPLive samenwerken.  In de Utrechtse Heuvelrug is Nicolien Rosier (contact@mnrosier.nl) daarvoor de implementatie coördinator.
Zij is voor de eerstelijns zorgverleners ook aanspreekpunt voor vragen over de online sociale kaart www.zorg4heuvelrug.nl en het digitale samenwerkingsplatform voor professionals Corpio. Met een smoelenboek van zorgverleners en dorpsteams en plaats om andere informatie te vinden of delen.

Het verslag van dit overleg is terug te vinden in de Corpio community hometeam/eerstelijnslunch Doorn.

De volgende Eerstelijnslunch in Doorn: vrijdag 23 februari 12.30-13.30 uur, Koningshof Kerkplein 1 Doorn. Aanmelden hoeft niet, er staan broodjes voor je klaar!