Terugblik Kerstkennismakingsmarkt 7 december

Op donderdag 7 december stroomde eind van de middag het Trefpunt onder het Cultuurhuis in Doorn vol met zorgverleners uit de hele Utrechtse Heuvelrug.

Na de het welkomstwoord en inleidende ontvangst van Wethouder Gerrit Boonzaaier, Bestuurder/directeur Sociale Dorpsteams Elsbeth Vogel en Bestuursvoorzitter Heuvelrug Gezond Alexander van Lennep was er volop gelegenheid om te ontmoeten en kennis te delen. De Kerstkennismakingsbingo hielp de bezoekers op weg.

Deze markt is georganiseerd in het kader van het Integraal Zorg Akkoord. Projectleiders Michiel van Hees en Anne-Fleur Karssing brachten met het samenwerkingsspel de zorgverleners letterlijk en figuurlijk met elkaar in verbinding. Wat regelmatig gejuich opleverde.

Een greep uit de exposanten:

  • De GGD met o.a.  We zijn zelf het medicijn, drie leefstijladviezen om je hersenen gezond te houden.
  • Heuvelrug Gezond met https://zorg4heuvelrug.nl/ en VIPLive app
  • De Sociale Dorpsteams waren met niet alleen informatie materiaal, Welzijn op Recept en verschillende consulenten en sociaal makelaars, maar lieten ook korte filmpjes over het werk zien.
  • Quarijn en SantéParners waren goed beiden goed vertegenwoordigd met informatie over hun uitgebreide aanbod in de wijk.
  • Ook Buurtgezinnen, Villa Pinedo, Moeder in Beweging, Psynova, Kinderfysiotherapeut en bekkenbodem fysiotherapeuten, NVP en Centrum voor Levensvragen waren te zien en te spreken.
  • Posters over Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en Integraal Zorg Akkoord (IZA)
  • Huisartsenpraktijken zetten projecten zoals PaTz, Better In Better Out, Welzijn op recept en Positieve Gezondheid in de schijnwerpers.
  • Fysio- en podotherapeuten nodigde ieder uit te onderzoeken hoe goed de balans was in het kader van valpreventie. En er was een praktijk met biofeedback tests.
  • Casemanagers Dementie met informatie uit het Ketennetwerk Dementie.

Maar bovenal gonsde de ruimte van de netwerkgesprekken en werden er veel nieuwe contacten gelegd.

Fotograaf Etienne Oldeman heeft behalve impressiefoto’s van de markt ook portetfoto’s gemaakt die je kan gebruiken als profielfoto, bijvoorbeeld in het Smoelenboek voor professionals op Zorg4Heuvelrug.nl of andere sociale media (vrij gebruik met naamsvermelding fotograaf).

Bekijk hier de impressiefoto’s: Heuvelrug Gezond_Kerstkennismakingsbijeenkomst Triade Doorn 2023 by Etienne Oldeman Photography and Filming (pixieset.com)

Bekijk hier de portretfoto’s: https://etienneoldemanphotographyfilming.pixieset.com/portrettenkerstkennismakingsevent2023/

Uiteindelijk ging jongerencoach Jelle Rijssemus met de felbegeerde Bingoprijs naar huis: Openhartig Team Spirit met vragen en opdrachten om je team beter te leren kennen. Wil je meer weten over jongerenwerk, kijk dan op https://www.samenopdeheuvelrug.nl/jongerenwerk-utrechtse-heuvelrug

De volgende netwerkbijeenkomst in het kader van het Integraal Zorg Akkoord in de Utrechtse Heuvelrug is gepland op donderdag 30 mei 2024. Save the date!