Inspiratie op locatie in de huisartsenpraktijk

Inspiratie op locatie: een kijkje achter de schermen van de huisartsenpraktijk.

In één uur uit de eerste hand horen en zien hoe de huisartsenzorg voor inwoners verloopt en te bespreken wat er samen beter kan. Dat is het doel van deze inspiratie op locatie.

Op dinsdag 21 november  ontving huisarts Yvette Suijker en praktijkmanager Liesbeth Hurenkamp samen met huisartsen Lydia Kramer en Roelof Mulder wethouder Gerrit Boonzaaier en Hendriët Borreman, Teamleider WMO en GGZ van de Sociale Dorpsteams. Huisartsen Saskia van Vugt en Adri de Heij sloten aan om en vanuit hun gezichtspunt de huisartsenzorg te belichten en het gesprek aan te gaan.  

Hendriet Borreman lichtte de structuur en het aanbod van de dorpsteams toe. In vogelvlucht werd gepresenteerd wie er in de huisartsenpraktijk werken en hoe in elke praktijk kan verschillen wat een assistent of praktijkondersteuner (ouderen, somatiek of GGZ) doet. Hoe de huisartsenzorg werkt: patiëntenzorg, financiering binnen kaders en praktijkvoering.

Na een rondleiding door de drie praktijken onder één dak kwam het gesprek goed op gang. Over samenwerking, beter passende praktijkruimte waardoor méér patienten geholpen kunnen worden en over het beter in beeld krijgen van het welzijns aanbod. Dat krijgt deels vorm in de Kerstkennismakingsmarkt op 7 december a.s.