Terugblik Eerstelijnslunch Doorn

Waarom

Alle eerstelijnszorgverleners zijn onderdeel van het netwerk Heuvelrug Gezond.
Maar een groot deel daarvan weet nog niet wat het netwerk is en hoe het netwerk werkt. Deze eerstelijnslunches zijn vooral gericht op kennismaking voor paramedici.

Wat

In Doorn hebben op woensdag 25 oktober een diëtiste, gebiedsmanager Zorg – Sante Partners, 3 fysiotherapeuten, een praktijkondersteuner somatiek, een praktijkondersteuner GGZ, een bekkenbodemfysiotherapeut , een casemanager Dementie  wijkverpleegkundigen tijdens de Eerstelijnslunch kennis met elkaar gemaakt en besproken wat het netwerk kan betekenen.

Vanuit de Stichting Heuvelrug Gezond stelden Lisa Ie (lisaie1610@gmail.com), coördinator met portefeuille jeugd en financiën zich voor. En Implementatie coördinator VIPLive communicatie en Zorg4Heuvelrug.nl Nicolien Rosier (contact@nmrosier.nl). 

Na het voorstellen is aan de hand van bijgaande presentatie besproken wat er voor nodig is om prettig te werken met de digitale sociale kaart voor inwoners, met besloten deel voor professionals. Er was ruimte om vragen te stellen en te bespreken wat wel en niet werkt in de praktijk. Bijvoorbeeld waarom en hoe het werken met VIPLive communicatie handig kan zijn. Nicolien Rosier helpt het gebruik daarvan te bevorderen.

Maar ook over het nut van samenwerking binnen een beroepsgroep en de samenwerking met gemeente en sociale dorpsteams. En over de speciale positie van huisartsenpraktijk Langbroek, op het grensgebied tussen Wijk bij Duurstede en de Utrechtse Heuvelrug.

Bekijk hier de presentatie met links naar o.a. Zorg4Heuvelrug.nl, VIPLive communicatie en Corpio, het digitale platform met smoelenboek voor professionals in de eerstelijnszorg en van de sociale dorpsteams. Elkaar eenvoudig kunnen benaderen maakt multidisciplinaire samenwerking gemakkelijker.

De laatste Eerstelijnslunch van dit jaar is in Driebergen: 22 november 12.30-13.30 uur, Meld je nu aan met dit formulier.