Huisartsen in Maarn pakken de paarse krokodil aan

Transmurale zorg is waar mijn hart ligt! Het kost tijd, het kan energie vreten: maar het levert zo enorm veel op als je elkaar kan ontzorgen. Vaak hebben de hulpverleners hetzelfde doel en weten ze niet goed van de ander waar de schoen wringt. Zoek elkaar op om uit te leggen waar het probleem bij jou zit, probeer altijd van het goede van de ander uit te gaan om samen verder te kunnen!

Onder leiding van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  zijn we in onze regio als proef bezig een aantal simpele administratieve onzinnige lasten opnieuw goed te borgen op de werkvloer, zodat alle zorgprofessionals minder tijd er mee kwijt zijn. Denk aan onnodige nieuwe verwijzingen maken voor een doorlopend probleem, recepten herhalen door de hoofdbehandelaren en niet door de huisarts, etc. De afspraken zijn terug te vinden op de website van Ontregel de Zorg. Dit kan alleen samen met onze ketenpartners. Prachtig om dit samen met het DiakonessenhuisSt. Antonius ZiekenhuisUMC Utrecht dit gericht aan te pakken voor onze regio! En nog leuk ook ;).

Robbert Keppel, huisarts in Maarn